Logo med Japansk Skrift
Karate

To Sei Kai karate


Karate er meget mere end blot at slå og sparke. Derfor er der også elementer som kast, gulvkamp og låse med i den daglige træning. Der kræves manger timers hård, teknisk og fysisk træning for at mestre karate, men hos Nyborg Karateklub bliver alle givet muligheder og redskaber til at nå målet. Dette er i form af en meget solid og bred grundræning, som indeholder alle de vigtige elementer i karate. Sikkerhed er altafgørende for os. Se her for udstyr.


Vi bruger karate aktivt i bl.a. kamp og turnering, men også stilet mod selvforsvar. Derfor foregår vores træning oftest i et højt tempo, hvor hjertet pumper og sveden pibler. Vi tror på at karate skal være effektivt, derfor er vores træning også derefter. Vores karate er baseret på Kyokushin, der er blot tilføjet nogle enkelte elementer.


Vi holder fast i den gamle japanske ånd. Respekt, koncentration og ansvar over for andre er derfor nogle af vores nøgleord.

Liam og børneholdet
Natalie
Strandtræning 2016

Karatens elementer


Kihon: De enkelte basisteknikker - slag, spark, blokader osv.

Ido kihon: Teknikker sat sammen under bevægelse

Kata: En længere serie af teknikker mod usynlige modstandere


For at graduere - dvs. stige i bæltegrader - skal karateeleven bestå prøver med stigende sværhedsgrad, der kombinerer kihon, ido kihon, kata, men også krops- og fodstillinger, åndedræt og fysiske prøver. Se mere nedenfor.

Kihon


I løbet af efteråret 2016 uploader vi forskellige instruktionsvideoer her. I mellemtiden kan der ses basisteknik her:


Kyokushin fight techniques 1

Kyokushin fight techniques 2

Kyokushin fight techniques 3

Kyokushin fight techniques 4

Kyokushin fight techniques 5


Kamp


Kamp kaldes "kumite" og er en væsentlig del af Kyokushin karate. Juniorer bruger vest og hjelm, men ikke handsker. Der kæmpes 3 minutter, og de fleste teknikker kan anvendes - dog ikke slag i hovedhøjde!

Man kan vinde på dommerstemmer eller på point, der opnås ved kontrolleret spark til hjelm. Der kæmpes ekstra tid, hvis den regulære tid ikke gav en vinder.